Prijava

Niste otvorili lični nalog? Registrujte ste. Zaboravili ste šifru?

Otvaranje naloga

Već imate nalog? Prijavite se.

Resetovanje zaboravljene šifre

„Web Design Theory”

„Web Design Theory”U četvrtak, 9. februara od 17:30 putem Live streama pratite predavanje Vuka Ninića u okviru kursa „Web Design Theory” i bliže se upoznajte sa osnovnim likovnim elementima i principima forme, bojama i vizuelnom percepcijom. 

Na ovom Web dizajn kursu ćete se upoznati sa kratkim istorijskim razvojem interneta i web sajtova, ali i steći detaljnije informacije o osnovnim razlikama između print i web dizajna. Osim toga, kurs opisuje i elemente web dizajna, kao i njihovu primenu na konkretnom sajtu. 

Polaznicima će biti jasno predstavljeni načini na koji se mogu razvijati ideje za sam projekat putem moodboarda, a tokom obuke će im biti objašnjena i pravila web dizajna počevši od teksta i grafike na sajtu preko rasporeda osnovnih elemenata pa sve do naprednih opcija.

Vuk Ninić je diplomirani inženjer informatike, sertifikovani Adobe ekspert (ACE) i licencirani Adobe instruktor (ACI). Godinama vrlo uspešno radi u oblastima web i grafičkog dizajna, balansirajući između digitalnog i opipljivog sveta. Perfekcionista po pitanju dizajna i vizuelnih komunikacija. Aktivno se bavi razvojem novih pristupa u web dizajnu, frontend developmentom i kreiranjem internet marketing strategija.

Višegodišnje iskustvo gradio je vođenjem i učešćem u brojnim projektima, među kojima su i oni za Srbijagas, Ušće TC, Naxi radio, Srpsku Pravoslavnu Crkvu, Zorka Opeku, Srednju školu za informacione tehnologije – ITHS, Savremenu gimnaziju, LINK group, DOT i mnoge druge.

Tvorac je više kurseva iz oblasti dizajna i frontend razvoja. Više od decenije predaje u tim oblastima i za iste tvrdi da je jedina konstanta, stalna promena. Uporedo je angažovan na ITAcademy i dve visokoškolske ustanove. Suorganizator je nekoliko TEDx konferencija u zemlji.

 

Napomena: Live stream će biti dostupan 9. februara od 17:30, na naslovnoj strani. 

Arhiva događaja