Prijava

Niste otvorili lični nalog? Registrujte ste. Zaboravili ste šifru?

Otvaranje naloga

Već imate nalog? Prijavite se.

Resetovanje zaboravljene šifre

„Web Applications Building

Dušan ČokoU ponedeljak, 22. maja od 17:30 putem Live streama zavirite u predavanje Dušana Čoka u okviru kursa  „Web Applications Building” i upoznajte se sa sadržajima poruka HTTP protokola.  Imate priliku da naučite kako da kreirate jednostavne ili kompleksne web aplikacije ručno ili pomoću Django okvira.

 

Tokom kursa Web Applications Building obrađivaće se različite vrste web programiranja, primarno sa fokusom na kreiranje standardnih klijent–server web aplikacija. Tokom kursa biće reči i o mre

Nom programiranju, uključujući obnavljanje mrežnih, transportnih i aplikativnih protokola. 

 

Detaljno će se analizirati pravila funkcionisanja HTTP protokola i struktura HTTP zahteva i odgovora.

Ovo predavanje je samo uvid u kompletan  kurs, koji  obuhvata i Django – popularni Python okvir, korišćen često za kreiranje web aplikacija. Nakon što se ovlada logikom i konceptima web programiranja, ovaj okvir omogućava fokus na zanimljive delove kreiranja web aplikacije.

 

Predavač Dušan Čoko  se programiranjem web aplikacija bavi više od osam godina. Za to vreme je razvio na desetine sajtova različitih veličina i nekoliko e-commerce rešenja. Koautor je prvog domaćeg materijala za e-commerce platformu „Magento” i deo je zajednice za podršku lokalizacije ove platforme. On je i tim lider na razvoju i održavanju informacionog sistema visokoškolske ustanove koja broji oko 3.000 aktivnih dnevnih korisnika.

Stručnjak je za frontend i backend delove softvera – poseduje iskustvo u razvoju web i desktop aplikacija korišćenjem programskih jezika PHP, Java, Python i Visual Basic za backend/native aplikacije, kao i HTML/CSS/JavaScript tehnologije za frontend.

Napomena: Predavanje će biti dostupno 22.maja, od 17:30, na naslovnoj strani. 

Arhiva događaja