Prijava

Niste otvorili lični nalog? Registrujte ste. Zaboravili ste šifru?

Otvaranje naloga

Već imate nalog? Prijavite se.

Resetovanje zaboravljene šifre

Web Applications Building

Dušan ČokoU sredu, 2. marta od 13:30h putem Live streama pratite predavanje Web Applications Building i upoznajte se sa različitim vrstama web programiranja, primarno sa fokusom na kreiranje standardnih klijent–server web aplikacija. Uz osvrt na mrežno programiranje u načelu, što uključuje obnavljanje mrežnih, transportnih i aplikativnih protokola, nastava se primarno oslanja na aplikativni protokol HTTP i njegove osobenosti. Objašnjavaju se zaduženja i osobine aplikativnih i web servera u službi web aplikacija. Detaljno se analiziraju pravila funkcionisanja HTTP protokola i struktura HTTP zahteva i odgovora. 

Osim HTTP protokola, kurs obuhvata i Django – popularni Python okvir, korišćen često za kreiranje web aplikacija. Nakon što se ovlada logikom i konceptima web programiranja, ovaj okvir omogućava fokus na zanimljive delove kreiranja web aplikacije.

Predavač Dušan Čoko je team leader na razvoju i održavanju informacionog sistema visokoškolske ustanove koji broji oko 3.000 aktivnih dnevnih korisnika. Programiranjem veb-aplikacija bavi se više od osam godina. Za to vreme Dušan je razvio na desetine sajtova različitih veličina i nekoliko e-commerce rešenja. Koautor je prvog domaćeg materijala za e-commerce platformu Magento i deo je zajednice za podršku lokalizacije ove platforme.

 

Kao stručnjak za frontend i backend delove softvera – poseduje iskustvo u razvoju aplikacija za web i desktop aplikacije korišćenjem programskih jezika PHP, Java, Python i Visual Basic za backend/native aplikacije, kao i HTML/CSS/JavaScript tehnologije za frontend.

 

Napomena: predavanje će biti dostupno 2. marta od 13:30h, na naslovnoj strani. 

 

Arhiva događaja