Prijava

Niste otvorili lični nalog? Registrujte ste. Zaboravili ste šifru?

Otvaranje naloga

Već imate nalog? Prijavite se.

Resetovanje zaboravljene šifre

Test Automation and Quality Assurance

Test Automation and Quality AssuranceU četvrtak, 17. juna od 13:30h pratite predavanje u okviru kursa Test Automation and Quality Assurance i upoznajte se sa konceptima testiranja pojedinačnih delova koda, aplikacija i kompletnih sistema.   

Tokom kursa ćete saznati više o standardima za pravilno kodiranje, različitim pravilima kolaboracije i najboljoj praksi kodiranja. Upoznaćete se detaljnije sa različitim varijantama funkcionalnog testiranja, kao i objašnjenjima različitih vrsta i koncepata testiranja. Saznajte šta je bela a šta crna kutija, kako se izvode testovi performansi, kako korisnički testovi, a kako nezaobilazni testovi stresa i opterećenja. Na kursu će biti predstavljeni različiti alati i biblioteke za testiranje: Selenium – za automatsko testiranje web interfejsa i Apache JMeter – za različite testove performansi web aplikacija, unittest za jedinično testiranje koda i drugi.

Kurs Test Automation and Quality Assurance vodi predavač Dušan Čoko.

Dušan se programiranjem web aplikacija bavi više od osam godina. Za to vreme je razvio na desetine sajtova različitih veličina i nekoliko e-commerce rešenja. Koautor je prvog domaćeg materijala za e-commerce platformu „Magento” i deo je zajednice za podršku lokalizacije ove platforme. On je i tim lider na razvoju i održavanju informacionog sistema visokoškolske ustanove koja broji oko 3.000 aktivnih dnevnih korisnika.

Stručnjak je za frontend i backend delove softvera – poseduje iskustvo u razvoju web i desktop aplikacija korišćenjem programskih jezika PHP, Java, Python i Visual Basic za backend/native aplikacije, kao i HTML/CSS/JavaScript tehnologije za frontend.

Napomena: predavanje će biti dostupno u četvrtak, 17. Juna, od 13:30h, na naslovnoj strani. 

Arhiva događaja