Prijava

Niste otvorili lični nalog? Registrujte ste. Zaboravili ste šifru?

Otvaranje naloga

Već imate nalog? Prijavite se.

Resetovanje zaboravljene šifre

„Teorija dizajna”

dr Predrag MaksićU utorak, 26. oktobra od 11:00h, pratite predavanje „Teorija dizajna” i upoznajte se sa osnovnim principima dizajna. Saznajte više o rešavanju kompozicije dizajnerskih i umetničkih dela. Otkrijte i koje vrste kompozicija postoje i  koje su njihove karakteristike.  

 

Ne propustite da uz predavača Predraga Maksića analizirate pojmove i principe komponovanja, odnosno dizajniranja, kao i jedinstvo koje čine tačka fokusa, proporcije, ritam i balans.

 

Dr Predrag Maksić je završio Školu za dizajn (odsek Industrijski dizajn i dizajn enterijera), a zatim i Fakultet primenjenih umetnosti, odsek Unutrašnja arhitektura (2003–2008). Završio je i master studije na Washington State University, program Master in Interior Design, u Sjedinjenim Državama 2010. godine.

Doktorirao je 2017. godine na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, te stekao diplomu doktora nauka iz oblasti teorije umetnosti i medija, sa radom iz oblasti teorije dizajna.

Predrag Maksić poseduje bogato predavačko iskustvo. Od 2011. do danas radio je i radi u više obrazovnih ustanova u zemlji i inostranstvu. Sertifikovani je Autodesk ATC instruktor za 3ds Max i Fusion 360. Radio je na brojnim projektima na polju dizajna enterijera i grafičkog dizajna u Srbiji, Sjedinjenim Državama, Nemačkoj, Ujedinjenim Emiratima itd. Partner je, autor i glavni projektant u studiju za projektovanje i izvođenje enterijera i nameštaja od 2009. godine.

Autor je većeg broja naučnih radova, objavljenih u zemlji i inostranstvu, u zbornicima i naučnim časopisima. Dobitnik je više nagrada za dizajn, među kojima se nalazi i Big See Interior Design Award. Učestvovao je na brojnim grupnim i samostalnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Interesovanja u oblasti teorije kreću se od teorije forme, održivog dizajna, etike dizajna, kao i biopolitičkog karaktera dizajna. Od 2009. godine član je International Interior Design Association (IIDA), a od 2016. godine član Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS).

 

Napomena: stream će biti dostupan  26. oktobra od 11:00h, na naslovnoj strani. 

Arhiva događaja