Prijava

Niste otvorili lični nalog? Registrujte ste. Zaboravili ste šifru?

Otvaranje naloga

Već imate nalog? Prijavite se.

Resetovanje zaboravljene šifre

„SQL Server Administration”

„SQL Server Administration”U subotu, 1. aprila, od 9:30, putem live streama zavirite u  kurs SQL Server Administration, koji vodi Olivera Todorović. Tokom niza predavanja ćete se upoznati sa osnovnom terminologijom iz oblasti baza podataka i savladati tehnike za projektovanje sheme relacione baze podataka, dizajniranje SQL Server baze podataka, održavanje i administraciju SQL Servera. 

Kurs počinje uvodom u SQL tehnologiju, upoznavanjem sa SQL Serverom i T-SQL jezikom, da bi kasnije, kroz teorijske koncepte i praktične primere, bio prikazan osnovni način implementacije baza podataka i rad sa njima. 

U kursu su obrađene osnove SQL Servera i T-SQL jezika kroz prikazan proces instalacije SQL Servera, kreiranja i instalacije baza podataka, napredne tehnike postavljanja upita nad postojećim bazama, kao i kontrolu i optimizaciju rada SQL Servera.

Predavačica Olivera Todorović je diplomirana inženjerka mašinstva sa MCT, MCSA i MCSE sertifikatima za Windows tehnologije.

Posle završene IT akademije i stečenih Microsoft međunarodnih sertifikata, radila je u kompaniji koja vrši outsource podršku za velike klijente u helpdesku i na implementaciji i održavanju serverske infrastrukture.

Kao predavačica na sertifikovanim Microsoft obukama za Windows Server 2012 i 2016, sigurnost i zaštitu, obučavala je administratore u različitim kompanijama, u privatnom i društvenom sektoru, kao što su Ministarstvo odbrane RS, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, Vojska Srbije, BIA, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstvo rudarstva i energetike, Kancelarija za IT i eUpravu, Zavod za statistiku, JP Pošte Srbije, Jugoimport – SDPR, Ministarstvo finansija RS – Uprava za trezor i mnogi drugi. 

Napomena: Predavanje će biti dostupno 1. aprila, od 9:30, na naslovnoj strani. 

Arhiva događaja