Prijava

Niste otvorili lični nalog? Registrujte ste. Zaboravili ste šifru?

Otvaranje naloga

Već imate nalog? Prijavite se.

Resetovanje zaboravljene šifre

Software Quality Introduction

Software Quality IntroductionU četvrtak, 29. jula, od 17:30h, pratite predavanje Vladimira Marića u okviru kursa Software Quality Introduction i detaljno se upoznajte sa aspektima važnim za kvalitet softverskog proizvoda.

Ovaj kurs će vam omogućiti da razumete značenje koncepata i karakteristika kvaliteta i njihov uticaj na razvoj softvera i održavanje. U prvom delu kursa biće predstavljen pojam kvaliteta softvera. Zatim ćete se upoznati sa procesom upravljanja kvalitetom softvera, kao i sa tehnikama upravljanja softverskim kvalitetom i njegovog merenja. U drugom delu kursa savladaćete standarde i modele softverskog kvaliteta.

Kurs, između ostalog, obrađuje oblasti: softverski kvalitet, prema IEEE Computer Society, Software Engineering Coordinating Committee, Guide to the Software Engineering Body of Knowledge, kao i ostale standarde i modele softverskog kvaliteta, Model zrelosti sposobnosti (Capability Maturity Model – CMM), ISO standarde, sisteme obezbeđenja kvaliteta softvera i Six Sigma strategije poboljšanja kvaliteta i njene metode.

Nakon uspešno odslušanih predavanja, poznavaćete sve modele softverskog kvaliteta i njihovu primenu s ciljem unapređenja kvaliteta. Uz to, razumećete važnost i bliskost pojmova kvaliteta procesa razvoja i kvaliteta softverskog proizvoda.

Vaš predavač Vladimir Marić je IT inženjer i stručnjak za programiranje i dinamiku animacije, sa višegodišnjim predavačkim iskustvom. On je prvi i jedini instruktor za Zend PHP sertifikaciju u Srbiji, a poseduje i licencu Microsoft sertifikovanog trenera (MCT).  Osim toga, osnivač je kompanije za web i video produkciju i razvoj poslovnog softvera. Učestvovao je u brojnim međunarodnim projektima sa inostranim partnerima.

 

Napomena: predavanje će putem Live streama biti dostupno u četvrtak, 29. jula, od 17:30h, na naslovnoj strani. 

Arhiva događaja