Prijava

Niste otvorili lični nalog? Registrujte ste. Zaboravili ste šifru?

Otvaranje naloga

Već imate nalog? Prijavite se.

Resetovanje zaboravljene šifre

„Service Applications Development"

Dušan ČokoU ponedeljak, 20. juna, od 13:30h, putem Live streama zavirite u predavanje Dušana Čoka u okviru kursa „Service Applications Development", i upoznajte se sa neizostavnim komponentama web platformi. Kurs Razvoj servisnih aplikacija objašnjava koncepte servisnih aplikacija, njihovu logiku i implementaciju. 

Tokom celog kursa se obrađuju brojne teme u vezi sa razvojem servisnih aplikacija, kao što su: Extensible Markup Language, Uvod u web servise, SOAP web servisi, RESTful aplikacije.    

Objašnjavaju se načini za kreiranje i korišćenje REST servisa, a takođe i načini za njihovo osiguravanje, prezentuje se koncept kriptovanih sadržaja, API ključa i autorizacije pomoću JSON Web Tokena (JWT) i ukazuje na pojam API-ja u kontekstu bogatih klijentskih web aplikacija, što u kombinaciji sa različitim klijentskim tehnologijama čini ultimativnu, atraktivnu celinu koja je veoma tražena na aktuelnim tržištima.

Predavač Dušan Čoko, je team leader na razvoju i održavanju informacionog sistema visokoškolske ustanove koji broji oko 3.000 aktivnih dnevnih korisnika.

 

Programiranjem veb-aplikacija Dušan se bavi duže od osam godina. Za to vreme razvio je na desetine sajtova različitih veličina i nekoliko e-commerce rešenja. Koautor je prvog domaćeg materijala za e-commerce platformu Magento i deo je zajednice za podršku lokalizacije ove platforme.

 

Stručnjak je za frontend i backend delove softvera – poseduje iskustvo u razvoju aplikacija za web i desktop aplikacije korišćenjem programskih jezika PHP, Java, Python i Visual Basic za backend/native aplikacije, kao i HTML/CSS/JavaScript tehnologije za frontend.

 

Napomena: Live stream će biti dostupan 20. juna, od 13:30h, na naslovnoj strani.

Arhiva događaja