Prijava

Niste otvorili lični nalog? Registrujte ste. Zaboravili ste šifru?

Otvaranje naloga

Već imate nalog? Prijavite se.

Resetovanje zaboravljene šifre

Service Applications Development

Vladimir MarićU sredu, 18. avgusta, od 17:30h, pratite predavanje Vladimira Marića u okviru kursa Service Applications Development. Tokom niza predavanja imaćete priliku da se upoznate sa konceptima servisnih aplikacija, njihovom logikom i implementacijom. Na ovom kursu saznaćete šta je to web servis, koje sve vrste web servisa postoje i na koji način se koriste. Naučićete da prepoznate različite vrste servisa i da ih uspešno upotrebljavate pomoću samostalno napisanih klijentskih aplikacija. 

Nakon odslušanog kursa bićete u stanju da izložite funkcionalnosti sopstvene aplikacije u servisnom maniru, koristeći neki od servisnih standarda proučavanih u lekcijama ovog kursa. Moći ćete da osigurate kreirane funkcionalnosti nekom od bezbednosnih tehnika predstavljenih u ovom i ostalim kursevima, poput upotrebe API ključeva, JW tokena ili kriptovanja sadržaja. Bićete u stanju da kreirate sopstvenu servisnu platformu za bilo koju namenu, poput transakcionog servisa, servisa za autentifikaciju ili kompletnog API-ja za podršku aplikaciji ili nekom njenom delu.

 

Predavač Vladimir Marić je IT inženjer i stručnjak za programiranje i dinamiku animacije, sa višegodišnjim predavačkim iskustvom. On je prvi i jedini instruktor za Zend PHP sertifikaciju u Srbiji, a poseduje i licencu Microsoft sertifikovanog trenera (MCT). Takođe je osnivač kompanije za web i video produkciju i razvoj poslovnog softvera. Učestvovao je u brojnim međunarodnim projektima sa inostranim partnerima.

 

Napomena: Predavanje će biti dostupno putem live streama u sredu, 18. avgusta, od 17:30h, na naslovnoj strani. 

Arhiva događaja