Prijava

Niste otvorili lični nalog? Registrujte ste. Zaboravili ste šifru?

Otvaranje naloga

Već imate nalog? Prijavite se.

Resetovanje zaboravljene šifre

Service Applications Development

Service Applications DevelopmentU petak, 2. jula, od 13:30h, pratite predavanje Service Applications Development, koje drži Dušan Čoko i upoznajte se sa neizostavnim komponentama web platformi. Kurs Razvoj servisnih aplikacija objašnjava koncepte servisnih aplikacija, njihovu logiku i implementaciju. 

 

LINKeduTV omogućava vam da zavirite u jedno od predavanja u okviru kursa na kome se obrađuju brojne teme u vezi sa razvojem servisnih aplikacija, kao što su: Extensible Markup Language, Uvod u web servise, SOAP web servisi, RESTful aplikacije.    

 

Objašnjavaju se načini za kreiranje i korišćenje REST servisa, a takođe i načini za njihovo osiguravanje, prezentuje se koncept kriptovanih sadržaja, API ključa i autorizacije pomoću JSON Web Tokena (JWT) i ukazuje na pojam API-ja u kontekstu bogatih klijentskih web aplikacija, što u kombinaciji sa različitim klijentskim tehnologijama čini ultimativnu, atraktivnu celinu koja je veoma tražena na aktuelnim tržištima.

 

Predavanje drži Dušan Čoko, team leader na razvoju i održavanju informacionog sistema visokoškolske ustanove koji broji oko 3.000 aktivnih dnevnih korisnika.

 

Programiranjem veb-aplikacija Dušan se bavi duže od osam godina. Za to vreme razvio je na desetine sajtova različitih veličina i nekoliko e-commerce rešenja. Koautor je prvog domaćeg materijala za e-commerce platformu Magento i deo je zajednice za podršku lokalizacije ove platforme.

 

Stručnjak je za frontend i backend delove softvera – poseduje iskustvo u razvoju aplikacija za web i desktop aplikacije korišćenjem programskih jezika PHP, Java, Python i Visual Basic za backend/native aplikacije, kao i HTML/CSS/JavaScript tehnologije za frontend.

 

Napomena: Live stream će biti dostupan u petak, 2. jula, od 13:30h, na naslovnoj strani.

Arhiva događaja