Prijava

Niste otvorili lični nalog? Registrujte ste. Zaboravili ste šifru?

Otvaranje naloga

Već imate nalog? Prijavite se.

Resetovanje zaboravljene šifre

Quality Control and Testing

Quality Control and TestingUpetak, 27. avgusta, LINKeduTV vam od 17:30h omogućava da besplatno gledate predavanje Vladimira Marića u okviru kursa Quality Control and Testing. Zavirite u deo kursa koji on drži polaznicima ITAcademy i otkrijte šta će sve dobiti polaznici koji se odluče da upišu ceo kurs. 

U ovom kursu oni će saznati više o testiranju aplikacije ili njenih delova nakon što su ti delovi već kreirani. Detaljno će biti objašnjen način za najbolje kreiranje test planova i pristupanje testiranju nekog proizvoda. Posebna pažnja se poklanja testiranju veb-aplikacija, naročito njihovog interfejsa. Interfejs se testira ručno, a zatim i pomoću popularnog alata Selenium. Ovaj alat je neizbežan u svakodnevnom radu tima za kontrolu kvaliteta, zbog čega mu je posvećena posebna pažnja i u ovom kursu.

Tokom kursa se proučava i test kompatibilnosti kao važna stavka u procesu testiranja aplikacije. Istražuju se problemi u kombinovanju različitih tehnologija izvršavanih na različitim platformama i predstavljaju načini na koje se oni mogu identifikovati i prevazići.

Osim interfejsa i kompatibilnosti, proučavaju se i drugi elementi bitni za izgled i funkcionalnost konačnog proizvoda, poput testiranja pouzdanosti i bezbednosti.

Cilj kursa je osposobljavanje polaznika za obavljanje posla kontrolora kvaliteta informacionog sistema ili njegovih delova. Nakon usvajanja gradiva bićete u stanju da napravite detaljan plan testiranja sistema i prezentuje ga timu. Moći ćete da definišete ciljne test slučajeve i da se odlučite za tehnologije kojima će testovi biti implementirani.

Predavač Vladimir Marić je IT inženjer i stručnjak za programiranje i dinamiku animacije, sa višegodišnjim predavačkim iskustvom. On je prvi i jedini instruktor za Zend PHP sertifikaciju u Srbiji, a poseduje i licencu Microsoft sertifikovanog trenera (MCT). Takođe je osnivač kompanije za web i video produkciju i razvoj poslovnog softvera. Učestvovao je u brojnim međunarodnim projektima sa inostranim partnerima.

Napomena: Stream će biti dostupan 27. avgusta, od 17:30h, na naslovnoj strani.  

Arhiva događaja