Prijava

Niste otvorili lični nalog? Registrujte ste. Zaboravili ste šifru?

Otvaranje naloga

Već imate nalog? Prijavite se.

Resetovanje zaboravljene šifre

„Python / Java programming language”

„Python / Java programming language”U četvrtak, 17. novembra od 9:30 putem Live streama zavirite u jedno od predavanja Aleksandre Arsić u okviru kursa „Python / Java programming language” i saznajte više o trenutno najtraženijim programskim jezicima – Python i Javu. Kada se upoznate sa osnovnim konceptima ovih programskih jezika, lako ćete se prilagođavati novim programskim jezicima i tehnologijama i uspešno ćete obavljati svoj budući posao. 

Kurs objašnjava elementarne koncepte programiranja, načine na koje se programi kreiraju i koriste, kao i koncepte njihovog pisanja, prevođenja i interpretacije. Tokom njegovog praćenja saznaćete kako funkcionišu programi na računaru, zašto su nam potrebni i kako ih možemo stvoriti. Na kursu se proučavaju standardne programske strukture i elementi, poput tipova podataka, različitih operatora za manipulaciju tim tipovima, razne strukture kojima je tok programa moguće usmeriti u željenom pravcu i strukture za skladištenje podataka u memoriji – sve ovo kroz programske jezike Python i Java.

Saznaćete i gde je sve moguće upotrebljavati ove programske jezike i na koji način, kako se kreiraju Java i Python projekti, preuzimaju i učitavaju biblioteke, vrši kolaboracija i verzioniranje i kako se program distribuira korisnicima ili postavlja na produkciono okruženje.

Aleksandra Arsić je master matematičar (računarstva i informatike) i student doktorskih studija Fakulteta tehničkih nauka. Kao saradnik u nastavi i asistent-predavač ima višegodišnjeg iskustva. Pored toga, aktivno učestvuje na IT projektima gde kao programer primenjuje znanja iz baza podataka, HTML-a, CSS-a, JavaScript-a, ali i programskih jezika kao što su C, C++ i Java.

Poseduje sertifikate Oracle Akademije: Database Design and Programming with SQL, Java Programming, Java Fundamentals.

Napomena: Predavanje će biti dostupno u utorak, 17. novembra, od 9:30, na naslovnoj strani. 

Arhiva događaja