Prijava

Niste otvorili lični nalog? Registrujte ste. Zaboravili ste šifru?

Otvaranje naloga

Već imate nalog? Prijavite se.

Resetovanje zaboravljene šifre

„Python Data Access and Processing”

„Python Data Access and Processing”U sredu, 5. maja, od 13:30h, pratite jedno u nizu predavanja u okviru kursa Python Data Access and Processing i upoznajte se sa različitim aspektima upravljanja podacima pomoću Pythona i pratećih tehnologija.

Tokom ovog kursa proučavaće se načini na koje je moguće povezati se na sistem za upravljanje relacionom bazom kroz Python tehnologije i načine za manipulaciju podacima u relacionoj bazi. Detaljno će se raditi sa SQL-om, jezikom za upravljanje relacionim bazama, kao i drugim relevantnim tehnikama koje su u vezi s podacima.

Osim baza podataka i sistema za upravljanje njima, kurs dotiče i koncepte i tehnologije koji nisu u direktnoj vezi sa skladištenjem podataka, ali jesu u bliskoj vezi sa podacima, poput manipulacije porukama (message queuing), analize podataka, statističkog izračunavanja i verovatnoće.

Kurs Python Data Access and Processing vodi predavač Dušan Čoko.

Dušan se programiranjem web aplikacija bavi više od osam godina. Za to vreme je razvio na desetine sajtova različitih veličina i nekoliko e-commerce rešenja. Koautor je prvog domaćeg materijala za e-commerce platformu „Magento” i deo je zajednice za podršku lokalizacije ove platforme. On je i tim lider na razvoju i održavanju informacionog sistema visokoškolske ustanove koja broji oko 3.000 aktivnih dnevnih korisnika.

Stručnjak je za frontend i backend delove softvera – poseduje iskustvo u razvoju web i desktop aplikacija korišćenjem programskih jezika PHP, Java, Python i Visual Basic za backend/native aplikacije, kao i HTML/CSS/JavaScript tehnologije za frontend.

 

Napomena: Predavanje će biti dostupno u sredu, 5. maja, od 13:30h, na naslovnoj strani. 

Arhiva događaja