Prijava

Niste otvorili lični nalog? Registrujte ste. Zaboravili ste šifru?

Otvaranje naloga

Već imate nalog? Prijavite se.

Resetovanje zaboravljene šifre

„Performance and Availability”

„Performance and Availability”U četvrtak, 1. juna od 9:30 putem Live streama zavirite u predavanje Aleksandre Arsić u okviru kursa „Performance and Availability”,i iskoristite priliku da se upoznate sa performansama informacionog sistema.

Tokom kursa biće predstavljeni različiti cloud sistemi (Azure, Amazon, DigitalOcean), a savladaćete i bazične test planove preko najpoznatijih programa za testiranje performansi (ApacheBench, Apache JMeter i drugi). 

Na kursu će biti detaljno objašnjena i važnost testiranja stresa – saznaćete zbog čega su ovakvi testovi važni i koliko mogu doprineti izdržljivosti sistema u produkcionom okruženju. Nakon uspešno savladanog gradiva razumećete mrežne protokole, protok podataka kroz mrežu, kritične elemente sistema, problematiku višekorisničkog pristupa sistemu, kao i visoke dostupnosti informacionog sistema.

Predavačica Aleksandra Arsić je master matematičarka (računarstva i informatike) i studentkinja doktorskih studija Fakulteta tehničkih nauka. Kao saradnica u nastavi i asistentkinja-predavačica ima višegodišnje iskusto.

Pored toga, aktivno učestvuje na IT projektima gde kao programerka primenjuje znanja iz baza podataka, HTML-a, CSS-a, JavaScript-a, ali i programskih jezika kao što su C, C++ i Java.

Poseduje sertifikate Oracle Akademije: Database Design and Programming with SQL, Java Programming, Java Fundamentals.

 

Napomena: Predavanje će biti dostupno 1. juna, od 9:30, na naslovnoj strani. 

Arhiva događaja