Prijava

Niste otvorili lični nalog? Registrujte ste. Zaboravili ste šifru?

Otvaranje naloga

Već imate nalog? Prijavite se.

Resetovanje zaboravljene šifre

„Object Oriented Programming in Python”

Dušan ČokoU sredu, 1. decembra, od 13:30h imate mogućnost da putem Live streama zavirite u deo kursa „Object Oriented Programming in Python”  i upoznate se sa objektnim programiranjem u Python okruženju.

Kroz ovaj kurs obnavljaju se svi prethodno naučeni gradivni blokovi i dopunjuju novim, objektno orijentisanim programskim elementima. Detaljno će biti objašnjen koncept kompozicije podataka u objekte. Razjašnjava se pojam klase u objektnom programiranju, njenih komponenti i načina na koje se može koristiti. 

Takođe se obrađuju i napredne tehnike u objektnom programiranju, predstavlja se koncept nasleđivanja, prave se kompleksne hijerarhijske objektne strukture, vrši prepisivanje i preopterećenje metoda, a kontrolom pristupa se različitim članovima klase dopušta ili zabranjuje upotreba. Programabilno se analiziraju objekti i klase u potrazi za njihovim članovima kroz tehnike refleksije. Pažnja je posvećena i paralelnom izvršavanju programa, kroz rad sa nitima. Tokom kursa proučava se i veoma važna oblast objektnog programiranja – dizajn šabloni.

Kurs Object Oriented Programming in Python vodi predavač Dušan Čoko

Dušan se programiranjem web aplikacija bavi duže od osam godina. Za to vreme je razvio na desetine sajtova različitih veličina i nekoliko e-commerce rešenja. Koautor je prvog domaćeg materijala za e-commerce platformu „Magento” i deo je zajednice za podršku lokalizacije ove platforme. On je i tim lider na razvoju i održavanju informacionog sistema visokoškolske ustanove koja broji oko 3.000 aktivnih dnevnih korisnika. 

Stručnjak je za frontend i backend delove softvera – poseduje iskustvo u razvoju web i desktop aplikacija korišćenjem programskih jezika PHP, Java, Python i Visual Basic za backend/native aplikacije, kao i HTML/CSS/JavaScript tehnologije za frontend.

 

Napomena: Live stream će biti dostupan u sredu, 1. decembra, od 13:30h, na naslovnoj strani

Arhiva događaja