Prijava

Niste otvorili lični nalog? Registrujte ste. Zaboravili ste šifru?

Otvaranje naloga

Već imate nalog? Prijavite se.

Resetovanje zaboravljene šifre

„JavaScript Programming Fundamentals”

Dušan ČokoU subotu, 20. novembra od 9:30h putem LIVE streama na LINKeduTV zavirite u jedno od predavanja Dušana Čoka u okviru kursa  „JavaScript Programming Fundamentals” i bliže se upoznajte sa skriptnim programskim jezikom JavaScript. Saznaćete kako se pomoću ovog jezika definišu funkcionalnosti web stranica na klijentskoj strani, a kako na serverskoj, i kako se koristi za pristup objektima u drugim aplikacijam. Oni koji upišu kompletan kurs saznaće mnogo više o osnovnim gradivnim blokovima programiranja, o izvršavanju programa, kao i o pisanju JavaScript aplikacije. Na kursu ćete otkriti i gde sve mogu da se koriste JavaScript programi, upoznaćete njegove dobre osobine, ali i mane. Bavićete se tipovima podataka i operatorima, funkcijama i objektima, raditi sa tekstom, brojevima i datumima. Razumećete bolje i kontrolu toka kao i nizove, testiranje i Debug. 

Predavač Dušan Čoko je team leader na razvoju i održavanju informacionog sistema visokoškolske ustanove koji broji oko 3.000 aktivnih dnevnih korisnika. Programiranjem veb-aplikacija bavi se više od osam godina. Za to vreme Dušan je razvio na desetine sajtova različitih veličina i nekoliko e-commerce rešenja. Koautor je prvog domaćeg materijala za e-commerce platformu Magento i deo je zajednice za podršku lokalizacije ove platforme.

Stručnjak je za frontend i backend delove softvera – poseduje iskustvo u razvoju aplikacija za web i desktop aplikacije korišćenjem programskih jezika PHP, Java, Python i Visual Basic za backend/native aplikacije, kao i HTML/CSS/JavaScript tehnologije za frontend. 

Napomena: Live stream će biti dostupan 20. novembra, od 9:30h, na naslovnoj strani

 

Arhiva događaja