Prijava

Niste otvorili lični nalog? Registrujte ste. Zaboravili ste šifru?

Otvaranje naloga

Već imate nalog? Prijavite se.

Resetovanje zaboravljene šifre

„JavaScript Application Development”

„JavaScript Application Development”U sredu, 7. juna, od 13:30 putem Live streama pratite predavanje Dušana Čoka, u okviru kursa „JavaScript Application Development”, i bliže  se upoznajte sa tri danas najpopularnija JavaScript okvira za kreiranje klijentskog dela web aplikacija – Vue.js, Angular i React. 

Tokom celog kursa upoznaćete TypeScript, tačnije prevođenje i startovanje, klase, interfejse, tipove podataka i modifikatore pristupa. Ovaj jezik se smatra bitnim delom JavaScripta, jer su brojni softverski proizvodi okrenuti upravo ka TypeScriptu. 

Bavićemo se i JQueryjem, odnosno osnovnim konceptima, selektorima, DOM navigacijom i AJAX-om. Danas je AJAX jedan od temelja modernih biblioteka i okvira za JavaScript web aplikacije i zbog toga su ova predavanja jedna od najvažnijih u sklopu ovog kursa. 

Predavač Dušan Čoko se programiranjem web aplikacija bavi više od osam godina. Za to vreme je razvio na desetine sajtova različitih veličina i nekoliko e-commerce rešenja. Koautor je prvog domaćeg materijala za e-commerce platformu „Magento” i deo je zajednice za podršku lokalizacije ove platforme. On je i tim lider na razvoju i održavanju informacionog sistema visokoškolske ustanove koja broji oko 3.000 aktivnih dnevnih korisnika.

Stručnjak je za frontend i backend delove softvera – poseduje iskustvo u razvoju web i desktop aplikacija korišćenjem programskih jezika PHP, Java, Python i Visual Basic za backend/native aplikacije, kao i HTML/CSS/JavaScript tehnologije za frontend.

Napomena: Predavanje će biti dostupno 30. juna, od 17:30h, na naslovnoj strani

Arhiva događaja