Prijava

Niste otvorili lični nalog? Registrujte ste. Zaboravili ste šifru?

Otvaranje naloga

Već imate nalog? Prijavite se.

Resetovanje zaboravljene šifre

„JavaScript Application Development”

Dušan ČokoU četvrtak, 30. juna, od 17:30h putem Live streama pratite predavanje Dušana Čoka, u okviru kursa „JavaScript Application Development" i bliže  se upoznajte sa tri danas najpopularnija JavaScript okvira za kreiranje klijentskog dela web aplikacija – Vue.js, Angular i React. 

Tokom celog kursa upoznaćete TypeScript, tačnije prevođenje i startovanje, klase, interfejse, tipove podataka i modifikatore pristupa. Ovaj jezik se smatra bitnim delom JavaScripta, jer su brojni softverski proizvodi okrenuti upravo ka TypeScriptu. 

Bavićemo se i JQueryjem, odnosno osnovnim konceptima, selektorima, DOM navigacijom i AJAX-om. Danas je AJAX jedan od temelja modernih biblioteka i okvira za JavaScript web aplikacije i zbog toga su ova predavanja jedna od najvažnijih u sklopu ovog kursa. 

Predavač Dušan Čoko se programiranjem web aplikacija bavi više od osam godina. Za to vreme je razvio na desetine sajtova različitih veličina i nekoliko e-commerce rešenja. Koautor je prvog domaćeg materijala za e-commerce platformu „Magento” i deo je zajednice za podršku lokalizacije ove platforme. On je i tim lider na razvoju i održavanju informacionog sistema visokoškolske ustanove koja broji oko 3.000 aktivnih dnevnih korisnika.

Stručnjak je za frontend i backend delove softvera – poseduje iskustvo u razvoju web i desktop aplikacija korišćenjem programskih jezika PHP, Java, Python i Visual Basic za backend/native aplikacije, kao i HTML/CSS/JavaScript tehnologije za frontend.

Napomena: Predavanje će biti dostupno 30. juna, od 17:30h, na naslovnoj strani

Arhiva događaja