Prijava

Niste otvorili lični nalog? Registrujte ste. Zaboravili ste šifru?

Otvaranje naloga

Već imate nalog? Prijavite se.

Resetovanje zaboravljene šifre

„Java Web Application Development”

Dusan CokoU ponedeljak 9. maja od 17:30h putem live streama zavirite u predavanje koje drži Dušan Čoko u okviru kursa „Java Web Application Development” i saznajte više o  web programiranju u programskom jeziku Java. Celokupan kurs olaznicima će omogućiti da razviju sve potrebne veštine pomoću kojih će kasnije raditi na izradi aplikacija za web.

Ovaj kurs osmišljen je kako bi polaznicima predstavio osnovne pojmove koji se tiču Java web programiranja, kao što su skripleti, servleti, apleti, JSP stanice, metode integracije Java koda u HTML-u i još mnogo toga. Osim obrade osnovnih pojmova, kurs će se fokusirati i na obrađivanje najčešće korišćenih frameworka u razvoju jedne web aplikacije: Spring web MVC i JSF.

Kurs će vam pomoći da steknete kompletnu sliku o svetu Java EE aplikacija, kao i o upotrebi EJB komponenata prilikom njihovog kreiranja. Kroz šest modula, po kojima je kurs podeljen, naučićete sve što vam je neophodno za programiranje web aplikacija pomoću programskog jezika Java. 

Predavač Dušan Čoko je team leader na razvoju i održavanju informacionog sistema visokoškolske ustanove koji broji oko 3.000 aktivnih dnevnih korisnika. Programiranjem veb-aplikacija bavi se više od osam godina. Za to vreme Dušan je razvio na desetine sajtova različitih veličina i nekoliko e-commerce rešenja. Koautor je prvog domaćeg materijala za e-commerce platformu Magento i deo je zajednice za podršku lokalizacije ove platforme.

Kao stručnjak za frontend i backend delove softvera – poseduje iskustvo u razvoju aplikacija za web i desktop aplikacije korišćenjem programskih jezika PHP, Java, Python i Visual Basic za backend/native aplikacije, kao i HTML/CSS/JavaScript tehnologije za frontend.

Napomena: predavanje će biti dostupno 9. maja od 17:30h, na naslovnoj strani.  

Arhiva događaja