Prijava

Niste otvorili lični nalog? Registrujte ste. Zaboravili ste šifru?

Otvaranje naloga

Već imate nalog? Prijavite se.

Resetovanje zaboravljene šifre

„Java Data Access”

„Java Data Access”U četvrtak, 6. aprila od 17:30 putem Live streama zavirite u deo kursa  „Java Data Access” i upoznajte se sa programskim jezikom koji ima najširu primenu u svetu informacionih tehnologija. Saznajte zbog čega je godinama unazad ovaj programski jezik jedan od najtraženijih na tržištu. Tokom celog kursa ćete čuti više o razlikama između podataka i informacija, upoznaćete se sa pojmom perzistencije i otkriti šta je to NoSQL. Između ostalog, kurs objašnjava zašto su relacione baze podataka najzastupljenije, ali odgovara i na mnoga druga pitanja.  

 

Predavanje drži Dušan Čoko, team leader na razvoju i održavanju informacionog sistema visokoškolske ustanove koji broji oko 3.000 aktivnih dnevnih korisnika. Programiranjem veb-aplikacija Dušan se bavi više od osam godina. Za to vreme razvio je na desetine sajtova različitih veličina i nekoliko e-commerce rešenja. Koautor je prvog domaćeg materijala za e-commerce platformu Magento i deo je zajednice za podršku lokalizacije ove platforme.

Kao stručnjak za frontend i backend delove softvera – poseduje iskustvo u razvoju aplikacija za web i desktop aplikacije korišćenjem programskih jezika PHP, Java, Python i Visual Basic za backend/native aplikacije, kao i HTML/CSS/JavaScript tehnologije za frontend.

Napomena: predavanje će biti dostupno 6. aprila od 17:30, na naslovnoj strani. 

Arhiva događaja