Prijava

Niste otvorili lični nalog? Registrujte ste. Zaboravili ste šifru?

Otvaranje naloga

Već imate nalog? Prijavite se.

Resetovanje zaboravljene šifre

“Introduction to Lighting Design”

“Introduction to Lighting Design”U četvrtak, 23. juna od 17:30h putem Live streama pratite predavanje Marine Ćuruvije u okviru kursa “Introduction to Lighting Design” i upoznajte se sa vrstama distribucije veštačkog osvetljenja, svetlosnim efektima koji se postižu rasvetom. Saznaćete više i o  funkciji rasvete u radnom, kućnom i javnom okruženju, i steći osnovna znanja o korišćenju rasvete u dizajnu. 

Tokom kursa će se obrađivati unutrašnja i spoljašnja rasveta. Posebna pažnja viće usmerena na ekološki aspekt rasvete, njegovu dizajnersku primenu, kao i estetske efekte koji se mogu postići. Određeni broj vežbi koje se sprovode u 3ds Maxu posebno će pokazati polaznicima domete i efekte i značaj svetla i rasvete prilikom dizajniranja uopšte.

Po završetku kompletnog kursa, polaznici će moći da opišu i razumeju osnovne osobine svetla i rasvete, razumeju razlike između različitih tehnika osvetljenja, prepoznaju različite tipove svetlosnih efekata koje mogu da primene u svom dizajnu.

Marina Ćuruvija je zvanje diplomiranog dizajnera enterijera stekla na Fakultetu za umetnost i dizajn u Beogradu. Na Fakultetu primenjenih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu, na smeru Dizajn enterijera i nameštaja, završila je program master studija i stekla zvanje mastera. Usavršavanje svojih znanja i veština nastavila je na prestižnoj školi Politecnico di Milano, u Italiji. Marina ima bogato radno iskustvo na različitim freelance projektima u čijem su fokusu izrada 3D modela, vizuelizacija enterijera i grafički dizajn. U kompaniji Invej radila je kao dizajner enterijera na razradi koncepta enterijerskih rešenja nekretnina.

 

Napomena: predavanje će biti dostupno u sredu, 14. aprila od 13:30h, na naslovnoj strani. 

Arhiva događaja