Prijava

Niste otvorili lični nalog? Registrujte ste. Zaboravili ste šifru?

Otvaranje naloga

Već imate nalog? Prijavite se.

Resetovanje zaboravljene šifre

“Introduction to Lighting Design”

U četvrtak, 23. juna od 17:30h putem Live streama pratite predavanje Marine Ćuruvije u okviru kursa “Introduction to Lighting Design” i upoznajte se sa vrstama distribucije veštačkog osvetljenja, svetlosnim efektima koji se postižu rasvetom. Saznaćete više i o  funkciji rasvete u radnom, kućnom i javnom okruženju, i steći osnovna znanja o korišćenju rasvete u dizajnu. 

Tokom kursa će se obrađivati unutrašnja i spoljašnja rasveta. Posebna pažnja viće usmerena na ekološki aspekt rasvete, njegovu dizajnersku primenu, kao i estetske efekte koji se mogu postići. Određeni broj vežbi koje se sprovode u 3ds Maxu posebno će pokazati polaznicima domete i efekte i značaj svetla i rasvete prilikom dizajniranja uopšte.

Po završetku kompletnog kursa, polaznici će moći da opišu i razumeju osnovne osobine svetla i rasvete, razumeju razlike između različitih tehnika osvetljenja, prepoznaju različite tipove svetlosnih efekata koje mogu da primene u svom dizajnu.

Marina Ćuruvija je zvanje diplomiranog dizajnera enterijera stekla na Fakultetu za umetnost i dizajn u Beogradu. Na Fakultetu primenjenih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu, na smeru Dizajn enterijera i nameštaja, završila je program master studija i stekla zvanje mastera. Usavršavanje svojih znanja i veština nastavila je na prestižnoj školi Politecnico di Milano, u Italiji. Marina ima bogato radno iskustvo na različitim freelance projektima u čijem su fokusu izrada 3D modela, vizuelizacija enterijera i grafički dizajn. U kompaniji Invej radila je kao dizajner enterijera na razradi koncepta enterijerskih rešenja nekretnina.

 

Napomena: predavanje će biti dostupno u sredu, 14. aprila od 13:30h, na naslovnoj strani. 

Arhiva događaja