Prijava

Niste otvorili lični nalog? Registrujte ste. Zaboravili ste šifru?

Otvaranje naloga

Već imate nalog? Prijavite se.

Resetovanje zaboravljene šifre

Information System Security

Information System SecurityU subotu, 17. jula, od 9.30h pratite predavanje u okviru kursa Information System Security i od Olivere Todorović saznajte više o bezbednosti mrežne infrastrukture i značaju zaštite od spoljnih upada u informatički sistem. Otkrićete zašto kontinuirana zaštita zahteva stalno unapređivanje infrastrukture, i koja je tačno uloga kompjuterskog sistema, a koju funkciju i dalje ima ljudski faktor. Saznajte kako treba da bude obučen administrator mreže i šta sve treba da poznaje, kako bi uočio bezbednosne propuste i pravovremeno reagovao. 

 Da bi se obezbedila maksimala bezbednost, neophodna je konstatna kontrola protoka informacija sve vreme, uz poštovanje procedura bezbednosti. Da bi se obezbedila poverljivost podataka, primenjuje se kriptovanje podataka. 

Tokom kursa upoznaćete se sa konceptima upravljanja rizikom. Naučićete kako da prepoznate rizike i kako da na njih pravovremeno reagujete u slučaju da dođe do incidenta. Olivera Todorović približiće vam  neophodna znanja iz oblasti bezbednosti - od upoznavanja sa elementima bezbednosti mreže, preko mrežnih i infrastrukturnih komponenti, pa sve do upotrebe mrežnih bezbednosnih alata. 

Predavač Olivera Todorović je diplomirani inženjer mašinstva sa sertifikatima MCSA, MCSE na Windows tehnologijama i MCT.  Posle završene IT akademije i položenih Microsoft međunarodnih sertifikata, radila je u kompaniji koja vrši outsource podršku za velike klijente u helpdesku i na implementaciji i održavanju serverske infrastrukture.

Kao predavač na sertifikovanim Microsoft obukama za Windows Server 2012 i 2016, sigurnost i zaštitu, obučavala je administratore u različitim kompanijama, privatnom i društvenom sektoru, kao što su Ministarstvo odbrane RS, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, Vojska Srbije, BIA, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstvo rudarstva i energetike, Kancelarija za IT i eUpravu, Zavod za statistiku, JP Pošte Srbije, Jugoimport SDPR, Ministarstvo finansija – Uprava za trezor i mnogi drugi.

 

Napomena: predavanje će putem Live streama biti dostupno u subotu, 17. jula, od 9:30h, na naslovnoj strani. 

Arhiva događaja