Prijava

Niste otvorili lični nalog? Registrujte ste. Zaboravili ste šifru?

Otvaranje naloga

Već imate nalog? Prijavite se.

Resetovanje zaboravljene šifre

Information System Security

Information System SecurityU subotu, 10. jula, od 9.30h predavač Olivera Todorović drži online predavanje u okviru kursa Information System Security

Bezbednost mrežne infrastrukture i zaštita od spoljnih upada u informatički sistem od ključnog su značaja za svaku kompaniju. Proces zaštite kontinuiran je i zahteva stalno unapređivanje infrastrukture, kako bi se uspešno odgovorilo na sve izazove. Iako je reč o velikom kompjuterskom sistemu, ljudski faktor i dalje ima ključnu ulogu. Zato je neophodno da administrator mreže bude dobro obučen kako bi uočio bezbednosne propuste i pravovremeno reagovao. 

 Da bi se obezbedila maksimala bezbednost, neophodna je konstatna kontrola protoka informacija, uz poštovanje procedura bezbednosti. Ovaj kurs ima za cilj da vam detaljno predstavi teorijske osnove, ali i elemente okruženja koji se koriste za implementaciju bezbednih informacionih sistema. 

Tokom kursa upoznaćete se sa konceptima upravljanja rizikom. Naučićete kako da prepoznate rizike i kako da na njih pravovremeno reagujete u slučaju da dođe do incidenta. Olivera Todorović približiće vam  neophodna znanja iz oblasti bezbednosti - od upoznavanja sa elementima bezbednosti mreže, preko mrežnih i infrastrukturnih komponenti, pa sve do upotrebe mrežnih bezbednosnih alata. 

Nakon uspešnog završetka ovog kursa razumećete osnovne koncepte bezbednosti mreža i principe implementacije, te bezbednosti, primenjivanjem autentifikacionih sistema i raznih tipova kontrole pristupa. Svaka mreža mora da garantuje poverljivost podataka koji se šalju i primaju. 

Predavač Olivera Todorović je diplomirani inženjer mašinstva sa sertifikatima MCSA, MCSE na Windows tehnologijama i MCT. Posle završene IT akademije i položenih Microsoft međunarodnih sertifikata, radila je u kompaniji koja vrši outsource podršku za velike klijente u helpdesku i na implementaciji i održavanju serverske infrastrukture.

Kao predavač na sertifikovanim Microsoft obukama za Windows Server 2012 i 2016, sigurnost i zaštitu, obučavala je administratore u različitim kompanijama, privatnom i društvenom sektoru, kao što su Ministarstvo odbrane RS, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, Vojska Srbije, BIA, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstvo rudarstva i energetike, Kancelarija za IT i eUpravu, Zavod za statistiku, JP Pošte Srbije, Jugoimport SDPR, Ministarstvo finansija – Uprava za trezor i mnogi drugi.

Napomena: predavanje će putem Live streama biti dostupno u subotu, 10. jula, od 9:30h, na naslovnoj strani. 

Arhiva događaja