Prijava

Niste otvorili lični nalog? Registrujte ste. Zaboravili ste šifru?

Otvaranje naloga

Već imate nalog? Prijavite se.

Resetovanje zaboravljene šifre

„Dynamic Websites – WordPress”

Vuk NinićU sredu, 24. novembra od 17:30h putem Live streama pratite deo kursa „Dynamic Websites – WordPress”LINKeduTV vam omogućava da zavirite u jedno od predavanja Vuka Ninića kojima prisustvuju polaznici ITAcademy i da otkrijete zašto je WordPress jedan od najpopularnijih CMS(content management system)-ova današnjice. 

Iako je u početku WordPress (WP) zamišljen kao blog platforma, njegova uloga vremenom je postala znatno bitnija, pa se WP danas može naći kao osnova mnogih blogova, sajtova i raznih web aplikacija.

Oni koji se odluče da upišu ceo kurs, ovladaće neophodnim veštinama za potpuno samostalno kreiranje i administraciju modernih WP sajtova. Kroz praktične primere obradićete osnovne, ali i kompleksnije funkcionalnosti WP-a, naučićete da podešavate WordPress za upotrebu prema sopstvenim potrebama ili zahtevima klijenata.

Korisnicima WordPressa uz pomoć raznih drugih CMS rešenja omogućeno je da mnogo jednostavnije kreiraju web sajtove. Upravo zato, kao najosnovnija znanja potrebna za ovaj kurs navode se jezici HTML i CSS, koji su zapravo temelj za čitav web dizajn. Ipak, osim toga, na kursu WordPressa upoznaćete se i sa osnovama programskih jezika JavaScript i PHP, koji su takođe veoma zastupljeni na webu.

Ipak za rad u WordPressu nije neophodno poznavanje svihovih jezika, ali njihovom upotrebom od WP aplikacije ćete moći da izvučete mnogo više. Inače, glavni razlog za ogromnu popularnost koju je dostigao WordPress krije se pre svega iza izuzetno prilagođenog i pojednostavljenog radnog okruženja, koje svim korisnicima omogućava da sa lakoćom kreiraju sadržaj na web sajtovima. 

Vuk Ninić je diplomirani inženjer informatike, sertifikovani Adobe ekspert (ACE) i licencirani Adobe instruktor (ACI). Godinama vrlo uspešno radi u oblastima web i grafičkog dizajna, balansirajući između digitalnog i opipljivog sveta. Perfekcionista po pitanju dizajna i vizuelnih komunikacija. Aktivno se bavi razvojem novih pristupa u web dizajnu, frontend developmentom i kreiranjem internet marketing strategija.

Višegodišnje iskustvo gradio je vođenjem i učešćem u brojnim projektima, među kojima su i oni za Srbijagas, Ušće TC, Naxi radio, Srpsku Pravoslavnu Crkvu, Zorka Opeku, Srednju školu za informacione tehnologije – ITHS, Savremenu gimnaziju, LINK group, DOT i mnoge druge.

Tvorac je više kurseva iz oblasti dizajna i frontend razvoja. Više od decenije predaje u tim oblastima i za iste tvrdi da je jedina konstanta, stalna promena. Uporedo je angažovan na ITAcademy i dve visokoškolske ustanove. Suorganizator je nekoliko TEDx konferencija u zemlji.

Napomena: Live stream će biti dostupan 24. novembra od 17:30h, na naslovnoj strani.

Arhiva događaja