Prijava

Niste otvorili lični nalog? Registrujte ste. Zaboravili ste šifru?

Otvaranje naloga

Već imate nalog? Prijavite se.

Resetovanje zaboravljene šifre

„Digitalna fotografija”

Bojana AndrićU petak, 29. oktobra, od 11:00h, putem streama pratite predavanje „Digitalna fotografija” i steknite uvid u osnove fotografije na zanimljivom i korisnom predavanju Bojane Andrić. 

 

Članica Srpske asocijacije snimatelja, Bojana Andrić radi kao direktor fotografije, snimatelj i fotograf igranih i dokumentarnih filmova, TV serija, kampanja, reklamnih i muzičkih spotova, kao i korporativnih, namenskih, promo filmova. Dugometražni igrani filmovi „Mali Budo” i „Jesen samuraja”, koji potpisuje kao direktorka fotografije, imali su veoma zapažene rezultate u Srbiji, regionu i šire. Njene pokretne slike videlo je preko pola miliona bioskopskih gledalaca, a njen film „Reži” / „Love Cuts” imao je internacionalnu premijeru u Holivudu, LA, na festivalu DWF, nakon čega je sa njim obišla mnoštvo uglednih festivala u Evropi i Americi. Osim toga, potpisuje i drugu sezonu i 70 epizoda serije „Andrija i Anđelka„, 42 epizode serije „Mamini sinovi”, 180 epizoda serije „Pogrešan čovjek”, a u 4. sezoni se priključuje ekipi serije „Ubice mog oca”. Takođe, radila je na mnogim filmovima, među kojima ističe „Čarlston za Ognjenku”, „S/Kidanje”, „Odbačen”, „Flert”, a poseduje i iskustvo iz komercijalne i primenjene fotografije.

Višestruko je nagrađivana na polju filma, videa i fotografije i poseduje podjednako iskustvo na analognim i digitalnim formatima. Izlagala je na više grupnih izložbi, učestvovala i bila nagrađivana na nekoliko filmskih festivala. Pohađala je masterklas predavanja iz igranih i dokumentarnih oblasti. Jedna je od osnivača „Omnibus” studija i produkcije „Kinematografska kuća”, član UO VAKUM-a i koosnivač festivala „Valjevski filmski susreti”, predavač kamere na više filmskih radionica, među kojima ističe „Školu filmske magije” u Gračanici i radionice u okviru VFS festivala i DK „Studentski grad”. 

Diplomirala je filmsku i TV kameru na Akademiji umetnosti u Beogradu.

 

Napomena: Stream će biti dostupan 29. oktobra, od 11:00h, na naslovnoj strani.

Arhiva događaja