Prijava

Niste otvorili lični nalog? Registrujte ste. Zaboravili ste šifru?

Otvaranje naloga

Već imate nalog? Prijavite se.

Resetovanje zaboravljene šifre

Creativity in 21st Century Learning - Svetlana Belić Malinić Teacher of the year

 

  • Koliki je značaj inovativnog i originalnog pristupa radu sa učenicima?
  • Kako najlakše omogućiti učenicima da usvoje znanja i veštine potrebne za digitalnu pismenost 21. veka?
  • Na koji način inspirisati mlade na kreativno mišljenje?

 

Svetlana Belić Malinić, direktorka Savremene gimnazije, promoviše potpuno inovativan program učenja, koji je predstavila kroz ovu interesantnu animaciju. Poslušajte za kakvo učenje se zalaže i kako su je ćerka i učenje sa njom inspirisali da primeni ovakav princip rada i na drugu decu u školi.

Svetlana ima višegodišnje iskustvo, koje je stekla tokom rada u školi i na obrazovnim projektima. Diplomirala je Engleski jezik i književnost na Univerzitetu u Beogradu, nakon čega se profesionalno usavršavala na Univerzitetu u Kembridžu.

Postdiplomske studije iz oblasti obrazovanja i društvenih nauka završila je na Univerzitetu u Londonu, a svoje znanje i iskustvo pretočila je u doktorat iz oblasti međunarodnog obrazovanja na Univerzitetu u Lesteru.

Dobitnik je nagrade „International House” za pedagoška istraživanja, a 2014. godine je bila finalista i takmičenja za svetsku nagradu „Najbolji nastavnik 21. veka”, za doprinos u unapređenju nastave, koju svake godine dodeljuje Pearson, jedna od najpoznatijih obrazovnih institucija u svetu.

 

Ovim videom Svetlana Belić Malinić se predstavila na prestižnom takmičenju za najboljeg nastavnika 21. veka u svetu, koje organizuje Pearson, jedna od najvećih obrazovnih ustanova na svetu, i osvojila drugo mesto.

Nagrada se dodeljuje nastavnicima i školama koje pokažu izvanrednost u upotrebi tehnologija za lakše i bolje sticanje znanja. Savremena gimnazija i njena direktorka našli su se u samom svetskom vrhu.

Arhiva događaja