Prijava

Niste otvorili lični nalog? Registrujte ste. Zaboravili ste šifru?

Otvaranje naloga

Već imate nalog? Prijavite se.

Resetovanje zaboravljene šifre

„Core JavaScript Programming”

Dušan ČokoU četvrtak, 26.maja  od 17:30h zavirite u predavanje koje drži Dušan Čoko u okviru kursa „Core JavaScript Programming” i iskoristite priliku da se upoznate sa osnovama JavaScript programiranja, kao i C baziranog programiranja uopšte. 

Celokupan kurs će se baviti implementacijom programskog jezika JavaScript u HTML kod, a tokom predavanja naučićete i kako se koriste proste i složene strukture u radu. Deo kursa biće fokusiran i na upoznavanje polaznika sa ugrađenim i korisnički definisanim funkcijama, ali i sa samom validacijom korisničkog unosa.

Nakon odslušanog kursa, bićete u stanju da samostalno rukujete JavaScript implementacijama u HTML stranama, da kontrolišete događaje i tako kreirate web stranice sa osnovnom klijentskom dinamikom.

Predavač Dušan Čoko je team leader na razvoju i održavanju informacionog sistema visokoškolske ustanove koji broji oko 3.000 aktivnih dnevnih korisnika. Programiranjem veb-aplikacija bavi se više od osam godina. Za to vreme Dušan je razvio na desetine sajtova različitih veličina i nekoliko e-commerce rešenja. Koautor je prvog domaćeg materijala za e-commerce platformu Magento i deo je zajednice za podršku lokalizacije ove platforme. Kao stručnjak za frontend i backend delove softvera – poseduje iskustvo u razvoju aplikacija za web i desktop aplikacije korišćenjem programskih jezika PHP, Java, Python i Visual Basic za backend/native aplikacije, kao i HTML/CSS/JavaScript tehnologije za frontend.

 

 

Napomena: Predavanje će biti dostupno 26. maja od 17:30h, na naslovnoj strani.

 

Arhiva događaja