Prijava

Niste otvorili lični nalog? Registrujte ste. Zaboravili ste šifru?

Otvaranje naloga

Već imate nalog? Prijavite se.

Resetovanje zaboravljene šifre

„Blockchain Technology”

„Blockchain Technology”U četvrtak, 23. marta od 17:30 putem Live streama zavirite u predavanje Aleksandra Matanovića u okviru kursa „Blockchain Technology” i saznajte kako je nastao bitcoin, šta blokčejn tehnologije čini revolucionarnim, mogu li kriptovalute bez blokčejna i obrnuto. Otkrićete kako regulativa utiče na ovaj proces, šta nas u budućnosti očekuje iz oblasti kriptovaluta i kako će to sve uticati na tržište. 

Tokom celokupnog kursa imaćete priliku da čujete nešto više o tome šta može da se radi sa kriptovalutama, a šta sa tokenima. Dobićete odgovor i na pitanja čemu služi blokčejn tehnologija i zašto ona toliko mnogo obećava, a tako se malo do sada desilo.

Predavač BusinessAcademy Aleksandar Matanović je osnivač i suvlasnik online servisa za otkup i prodaju bitcoina ecd.rs, potpredsednik Bitcoin asocijacije Srbije, međunarodni konsultant i edukator u oblasti kriptovaluta i blokčejn tehnologije. Sa kriptovalutama se upoznaje 2011. godine i brzo shvata potencijal ovog fenomena. Servis ecd.rs, čiji je osnivač, danas u svom sastavu ima i 6 automata za kupovinu kriptovaluta, kao i 3 automata na kojima se mogu i kupovati i prodavati kriptovalute.

Pokrenuo je i franšizu Cointelegrapha za Srbiju, a 2016. završio master studije iz oblasti digitalnih valuta, prve tog tipa u svetu, na Univerzitetu Nikozija na Kipru. Duboko veruje da je blokčejn revoluciju nemoguće zaustaviti i trudi se da bude što aktivniji učesnik te revolucije, pre svega kroz širenje svesti i izgradnju lokalne infrastrukture za korišćenje kriptovaluta.

 

Napomena: Predavanje će biti dostupno 23. marta, od 17:30 na naslovnoj strani. 

Arhiva događaja