Prijava

Niste otvorili lični nalog? Registrujte ste. Zaboravili ste šifru?

Otvaranje naloga

Već imate nalog? Prijavite se.

Resetovanje zaboravljene šifre

„Application and Server Security

Vladimir MarićU četvrtak,13. januara, od 17:30h, putem Live streama zavirite u kurs Application and Server Security, tokom kog će vas Vladimir Marić naučiti da analizirate i testirate sistemske elemente informacionog sistema, kroz različite tehnike profajliranja.

Tokom celog kursa detaljno ćete se upoznati sa elementima potrebnim za razumevanje, implementiranje i testiranje aplikacija. Saznaćete sve o bezbednosti aplikacija, načinima izvršenja DDoS napada na mrežne aplikacije, kao i o kriptografskim tehnikama i algoritmima. 

Na ovom kursu biće predstavljen i popularni alat za praćenje i analizu mrežnih paketa – Wireshark – i njegova upotreba u kontekstu stvaranja bezbednosti informacionog sistema. Biće predstavljene i različite varijante autorizacije i autentifikacije informacionog sistema, a saznaćete i na koji način je najbolje preuzeti kredencijale od korisnika, sačuvati ih u informacionom sistemu i upotrebljavati tokom izvršavanja programa. 

Predavač Vladimir Marić je IT inženjer, stručnjak za programiranje i dinamiku animacije, sa višegodišnjim predavačkim iskustvom. On je prvi i jedini instruktor za Zend PHP sertifikaciju u Srbiji, a poseduje i licencu Microsoft sertifikovanog trenera (MCT). Osim toga, osnivač je kompanije za web i video produkciju i razvoj poslovnog softvera. Učestvovao je u brojnim međunarodnim projektima sa inostranim partnerima.

Napomena: predavanje će biti dostupno u četvrtak, 13. januara, od 17:30h, na naslovnoj strani. 

Arhiva događaja