Prijava

Niste otvorili lični nalog? Registrujte ste. Zaboravili ste šifru?

Otvaranje naloga

Već imate nalog? Prijavite se.

Resetovanje zaboravljene šifre

Application and Server Security

Marko CarićU utorak, 15. juna, od 17:30h, u sali zavirite u kurs Application and Server Security, tokom kog ćete naučiti da analizirate i testirate sistemske elemente informacionog sistema, kroz različite tehnike profajliranja.

 

Na početku kursa detaljno ćete se upoznati sa elementima potrebnim za razumevanje, implementiranje i testiranje aplikacija. Saznaćete sve o bezbednosti aplikacija, načinima izvršenja DDoS napada na mrežne aplikacije, kao i o kriptografskim tehnikama i algoritmima. 

 

Na ovom kursu biće predstavljen i popularni alat za praćenje i analizu mrežnih paketa – Wireshark – i njegova upotreba u kontekstu stvaranja bezbednosti informacionog sistema. Biće predstavljene i različite varijante autorizacije i autentifikacije informacionog sistema, a saznaćete i na koji način je najbolje preuzeti kredencijale od korisnika, sačuvati ih u informacionom sistemu i upotrebljavati tokom izvršavanja programa. 

Kurs Application and Server Security vodi Marko Carić, magistar računarskih nauka, koji poseduje višegodišnje predavačko iskustvo u programskim jezicima Java i PHP. Diplomirao je i magistrirao na Matematičkom fakultetu u Beogradu, gde radi na izradi doktorske disertacije.

Kao koautor objavio je više udžbenika iz oblasti računarstva. Oblasti interesovanja su mu kriptografija, algoritmika i programiranje.

Napomena: predavanje će biti dostupno u utorak, 15. Juna, od 17:30h, na naslovnoj strani. 

Arhiva događaja