Prijava

Niste otvorili lični nalog? Registrujte ste. Zaboravili ste šifru?

Otvaranje naloga

Već imate nalog? Prijavite se.

Resetovanje zaboravljene šifre

„Animation and Game Development”

„Animation and Game Development”U subotu, 16. jula od 9:30h zavirite u predavanje u okviru kursa „Animation and Game Development” i upoznajte se sa kreiranjem igara u web pregledaču pomoću JavaScripta. Predavač Dušan Čoko osvrnuće se na fundamentalne grane JavaScripta, neophodne za kontrolu vremenske linije, i animaciju, poput DOM metoda i događaja, kao i funkcija za rad sa vremenom i komunikacije sa serverom za potrebe toka igre kroz tehnologiju WebSocketa. 

Ovaj kurs pripremiće vas za najzahtevnije zadatke u oblasti JavaScript programiranja. Polaznici koji kompletiraju kurs moći će da samostalno kreiraju i objavljuju igre pomoću JavaScripta, da kreiraju različite vrste grafičkih aplikacija sa bogatim korisničkim iskustvom, kao i da kontrolišu interakciju između aplikacije i servera pomoću WebSocketa. 

Dušan Čoko je team leader na razvoju i održavanju informacionog sistema visokoškolske ustanove koji broji oko 3.000 aktivnih dnevnih korisnika. Programiranjem veb-aplikacija bavi se više od osam godina. Za to vreme razvio je na desetine sajtova različitih veličina i nekoliko e-commerce rešenja. Koautor je prvog domaćeg materijala za e-commerce platformu Magento i deo je zajednice za podršku lokalizacije ove platforme.

Stručnjak je za frontend i backend delove softvera – poseduje iskustvo u razvoju aplikacija za web i desktop aplikacije korišćenjem programskih jezika PHP, Java, Python i Visual Basic za backend/native aplikacije, kao i HTML/CSS/JavaScript tehnologije za frontend.

Napomena: Live stream će biti dostupan 16. jula od 9:30h, na naslovnoj strani.

Arhiva događaja