Prijava

Niste otvorili lični nalog? Registrujte ste. Zaboravili ste šifru?

Otvaranje naloga

Već imate nalog? Prijavite se.

Resetovanje zaboravljene šifre

Animation and Game Development

Animation and Game DevelopmentU sredu, 16. juna, od 13:30h zavirite u predavanje u okviru kursa „Animation and Game Development” i upoznajte se sa kreiranjem igara u web pregledaču pomoću JavaScripta. Predavač Dušan Čoko osvrnuće se na fundamentalne grane JavaScripta, neophodne za kontrolu vremenske linije, i animaciju, poput DOM metoda i događaja, kao i funkcija za rad sa vremenom i komunikacije sa serverom za potrebe toka igre kroz tehnologiju WebSocketa. 

Ovaj kurs pripremiće vas za najzahtevnije zadatke u oblasti JavaScript programiranja. Polaznici koji kompletiraju kurs moći će samostalno da kreiraju i objavljuju igre pomoću JavaScripta, da kreiraju različite vrste grafičkih aplikacija sa bogatim korisničkim iskustvom, kao i da kontrolišu interakciju između aplikacije i servera pomoću WebSocketa. 

Predavač Dušan Čoko je team leader u razvoju i održavanju informacionog sistema visokoškolske ustanove koji broji oko 3.000 aktivnih dnevnih korisnika.

Programiranjem web aplikacija bavi se više od osam godina. Za to vreme razvio je na desetine sajtova različitih veličina i nekoliko e-Commerce rešenja. Koautor je prvog domaćeg materijala za e-Commerce platformu „Magento” i deo je zajednice za podršku lokalizacije ove platforme.

Stručnjak je za frontend i backend delove softvera – poseduje iskustvo u razvoju web i desktop aplikacija korišćenjem programskih jezika PHP, Java, Python i Visual Basic za backend/native aplikacije, kao i HTML/CSS/JavaScript tehnologije za frontend.

 

Napomena: Live stream će biti dostupan u sredu, 16. juna, od 13:30h, na naslovnoj strani.

Arhiva događaja