Prijava

Niste otvorili lični nalog? Registrujte ste. Zaboravili ste šifru?

Otvaranje naloga

Već imate nalog? Prijavite se.

Resetovanje zaboravljene šifre

„Advanced JavaScript Programming and Ajax”

„Advanced JavaScript Programming and Ajax”U četvrtak, 8. aprila, pratite predavanje „Advanced JavaScript Programming and Ajax” i upoznajte se sa naprednim radom u programskom jeziku JavaScript. Za lakše i potpunije praćenje kursa preporučujemo prethodno upoznavanje logike po kojoj ovaj specifični programski jezik funkcioniše. Takva znanja možete da steknete pohađanjem osnovnog kursa JavaScript, na koji se kurs „Advanced JavaScript and Ajax” nadovezuje kao logični nastavak.

Inače, skriptni programski jezik JavaScript u svojoj osnovi sadrži programski jezik C i upravo se zbog te karakteristike smatra jednim od lakših za učenje. Osnovnu primenu ovaj programski jezik ima u oblasti web programiranja, pre svega, zbog jedne od svojih glavnih osobina, koja JavaScriptu omogućava funkcionisanje na svim poznatijim web browserima, poput Internet Explorera, Mozillae, Chromea, Firefoxa, Netscapea i Operae.

Sa druge strane, AJAX predstavlja tehnologiju, tačnije grupu tehnologija za web razvoj koja je namenjena isključivo kreiranju interaktivnih aplikacija za web. Za korišćenje AJAX-a neophodno je da znate da radite u JavaScriptu, HTML-u, CSS-u i XML-u. Pored toga, poželjno je da poznajete i JSON notacije kako biste što bolje naučili da radite u AJAX-u. 

Kurs „Advanced JavaScript Programming and Ajax” drži predavač ITAcademy Vladimir Lalović, stručnjak za rad sa programskim jezicima C, C++, Java i PHP, bazama podataka MySQL, PostgreSQL i Oracle, Linux i Unix administracijom, networkingom, CISCO administracijom, bezbednošću i etičkim hakovanjem. Autor je mnogih članaka edukativnog karaktera u domaćim IT časopisima kao što su Mikro-PC WORLD, PC PRESS, Internet Ogledalo, JA.BUKA, Progr@mer, COM itd., a obukom se bavi duže od 15 godina. Samostalno ili u saradnji sa timovima radio je i na raznim domaćim i međunarodnim projektima, od kojih bi se posebno istakli projekti za dva ministarstva Kraljevine Saudijske Arabije.

 

Napomena: Predavanje će biti dostupno 8. aprila od 17:30h, na naslovnoj strani. 

Arhiva događaja