Prijava

Niste otvorili lični nalog? Registrujte ste. Zaboravili ste šifru?

Otvaranje naloga

Već imate nalog? Prijavite se.

Resetovanje zaboravljene šifre

„Advanced JavaScript Programming”

Advanced JavaScript ProgrammingU subotu, 14. maja, od 9:30h putem live streama zavirite u predavanje Dušana Čoka u okviru kursa „Advanced JavaScript Programming”. Biće reči o objektno orijentisanom programiranju pomoću JavaScripta, što podrazumeva proučavanje klasa i objekata, ali i upotrebu dizajn šablona i drugih naprednih objektno orijentisanih koncepata.

U celom kursu je detaljno objašnjeno šta je objekat i na koji način se on može tretirati kroz aplikaciju, koje su dobre i loše strane korišćenja objekta i kakvu korist developer može imati od objektnog pristupa. Razjašnjeni su fundamentalni koncepti objektnog programiranja odgovorima na različita pitanja. Poput toga šta je klasa i na koji način se koristi za kreiranje objekata, šta je nasleđivanje i kako se može realizovati u JavaScriptu. 

Osim JavaScripta, kurs obrađuje i TypeScript – strogo tipizirani programski jezik izveden iz JavaScripta, ali napravljen po aktuelnim standardima, koji je nezaobilazan u najpoznatijim JavaScript okvirima (poput Angulara ili Reacta).

Predavač Dušan Čoko je team leader na razvoju i održavanju informacionog sistema visokoškolske ustanove koji broji oko 3.000 aktivnih dnevnih korisnika. 

Programiranjem veb-aplikacija bavi se više od osam godina. Za to vreme razvio je na desetine sajtova različitih veličina i nekoliko e-commerce rešenja. Koautor je prvog domaćeg materijala za e-commerce platformu Magento i deo je zajednice za podršku lokalizacije ove platforme.

Stručnjak je za frontend i backend delove softvera – poseduje iskustvo u razvoju aplikacija za web i desktop aplikacije korišćenjem programskih jezika PHP, Java, Python i Visual Basic za backend/native aplikacije, kao i HTML/CSS/JavaScript tehnologije za frontend.

Napomena: Live stream će biti dostupan 14. maja od 9:30h, na naslovnoj strani.

 

 

 

 

Arhiva događaja