Prijava

Niste otvorili lični nalog? Registrujte ste. Zaboravili ste šifru?

Otvaranje naloga

Već imate nalog? Prijavite se.

Resetovanje zaboravljene šifre

„Advanced CSS”

„Advanced CSS”Učetvrtak, 9.februara od 13:30 putem Live streama zavirite u predavanje Dušana Čoka u okviru kursa „Advanced CSS” i unapredite prethodno stečena znanja na osnovnim HTML i CSS kursevima. Obogatićete zanja novim pojmovima i konceptima koji se koriste u svrhu izgradnje konkurentnih i modernih veb stranica. 

Tokom celog kursa detaljnije ćete proučavati tipografiju, kroz upotrebu ugrađenih ili eksternih fontova, njihovu stilizaciju i različite efekte nad tekstom. Saznaćete i šta je to responsive dizajn a šta single page dizajn, kao i čemu služi bootstrap biblioteka. Kurs odgovara i na pitanja o značaju korisničkog iskustva i načinima da se ono unapredi. 

Predavač Dušan Čoko je team leader na razvoju i održavanju informacionog sistema visokoškolske ustanove koji broji oko 3.000 aktivnih dnevnih korisnika. Programiranjem veb-aplikacija bavi se više od osam godina. Za to vreme Dušan je razvio na desetine sajtova različitih veličina i nekoliko e-commerce rešenja. Koautor je prvog domaćeg materijala za e-commerce platformu Magento i deo je zajednice za podršku lokalizacije ove platforme.

Kao stručnjak za frontend i backend delove softvera – poseduje iskustvo u razvoju aplikacija za web i desktop aplikacije korišćenjem programskih jezika PHP, Java, Python i Visual Basic za backend/native aplikacije, kao i HTML/CSS/JavaScript tehnologije za frontend.

Napomena: predavanje će biti dostupno 9. februara od 13:30, na naslovnoj strani. 

Arhiva događaja