Prijava

Niste otvorili lični nalog? Registrujte ste. Zaboravili ste šifru?

Otvaranje naloga

Već imate nalog? Prijavite se.

Resetovanje zaboravljene šifre

Advanced CSS

U sredu, 20. januara, od 13:30h, pratite kurs "Advanced CSS" i unapredite svoja postojeća znanja u oblasti kreiranja statičkih web prezentacija.

 

Tokom ovog ciklusa predavanja očekuju vas moduli koji će se baviti naprednim CSS-om i njegovim mogućnostima. Predavač Dušan Čoko će se baviti transformacijama, tranzicijama i animacijama elemenata, kao i stilizovanjem boja i teksta. Kasnije tokom kursa imaćete mogućnosti da se više bavite responsive web designom, Flexbox Layoutom i Gridom, kao i da temeljno izučavate viewport jedinice, media queries, flex kontejnere, flex elemente, osobine kontejnera i osobine elemenata unutar Grida. 

Na kraju kursa pohađaćete module kod kojih je akcenat na optimizaciji sadržaja i preprocessingu. Ova predavanja će obrađivati koncepte i upotrebu HTML i CSS pretprocesora. Pored toga ćete imati priliku da se upoznate i sa pojmovima kao što su SASS i LESS.

 

Predvač Dušan Čoko se programiranjem web aplikacija bavi više od osam godina. Za to vreme je razvio na desetine sajtova različitih veličina i nekoliko e-commerce rešenja. Koautor je prvog domaćeg materijala za e-commerce platformu „Magento” i deo je zajednice za podršku lokalizacije ove platforme. On je i tim lider na razvoju i održavanju informacionog sistema visokoškolske ustanove koja broji oko 3.000 aktivnih dnevnih korisnika.

Stručnjak je za frontend i backend delove softvera – poseduje iskustvo u razvoju web i desktop aplikacija korišćenjem programskih jezika PHP, Java, Python i Visual Basic za backend/native aplikacije, kao i HTML/CSS/JavaScript tehnologije za frontend.

Napomena: Predavanje će biti dostupno u sredu, 20. januara od 17:30h, na naslovnoj strani. 

Arhiva događaja