Prijava

Niste otvorili lični nalog? Registrujte ste. Zaboravili ste šifru?

Otvaranje naloga

Već imate nalog? Prijavite se.

Resetovanje zaboravljene šifre

3ds Max Visualization

U ponedeljak, 6. maja, od 17:30h, putem LIVE STREAMA možete pratiti predavanje „3ds Max Visualization”.

0Ne propustite priliku da pogledate predavanje Jelene Nikolić i saznajte više o finalnoj obradi modela u 3ds Maxu. 

Jelena Nikolić, doktor digitalne umetnosti i diplomirani inženjer arhitekture, doktorski umetnički projekat „Treperava priča, interaktivna digitalna svetlosna instalacija” odbranila je na interdisciplinarnim doktorskim studijama Univerziteta umetnosti u Beogradu 2017. godine, na smeru Digitalna umetnost.

Trenutno aktivno stvara i istražuje u polju 3D dizajna, arhitektonske vizualizacije i interaktivne forme. Učestvovala je na brojnim umetničkim projektima kao što su „Working systems. Reinventing architecture”, „Absorbing Resonate Sound” i „Through the cellars of Rajac” i bila saradnik na projektima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije u periodu od 2014. do 2016. godine.

Istražujući efekte interaktivnih, digitalnih svetlosnih skulptura u različitim prostornim kontekstima, samostalno je izlagala u prostoru Rimskog bunara na Beogradskoj tvrđavi, u okviru 13. Noći muzeja (izložba „Noć. Treperim. Osećam.”, 2016) i u prostoru Digitalne galerije Kolarčeve zadužbine (izložba „Treperava priča”, 2017). Koautor je publikovanog rada „Digital security: 3D geometry protection of the automatically restituted historical buildings” (2016), rađenog u saradnji sa Univerzitetom Cergy Pontoise (Universite de Cergy Pontoise) u Parizu.

Učestvovala je na međunarodnoj konferenciji i grupnoj izložbi „ON ARCHITECTURE 2017” (Galerija nauke i tehnike SANU, Arhitektonski fakultet), na kojoj dobija priznanje Special Mention u kategoriji Inovacije u umetnosti. Poseduje zvanični Autodesk Certified Professional sertifikat za program AutoCAD.

Napomena: Live stream će biti dostupan 6. maja od 17:25h na naslovnoj strani.

 

 

Arhiva događaja