Prijava

Niste otvorili lični nalog? Registrujte ste. Zaboravili ste šifru?

Otvaranje naloga

Već imate nalog? Prijavite se.

Resetovanje zaboravljene šifre

Otkrijte sve o autorskom pravu u IT poslovnom okruženju

U subotu, 27. avgusta, od 11 časova, možete pratiti besplatan seminar „Otkrijte sve o autorskom pravu u IT poslovnom okruženju”, u organizaciji Centra za razvoj karijere.

0

Živimo u informacionom dobu u kojem su znanje i umni rad izuzetno važni. Koristeći tuđa autorska dela bez dozvole, izlažemo se skupim tužbama, penalima ili čak zatvoru. Ignorantia iuris nocet – nepoznavanje prava škodi, a moguće je povrediti autorsko pravo, a da toga nismo ni svesni. 

Našim umnim radom, međutim, i mi stvaramo autorska dela. Autori smo stotina, hiljada autorskih dela. Često nismo ni svesni šta je od toga zaštićeno. Isto oruđe pravosuđa koje nam preti ako koristimo tuđe delo bez dozvole ide nam u korist da zaštitimo naša autorska dela i profitiramo od njih. 

Na seminaru ćete saznati:

  • kako identifikovati šta jeste, a šta nije autorsko delo;
  • kako osigurati najpotpuniju zaštitu svog autorskog dela;
  • koja prava imate povodom svog autorskog dela;
  • koja prava imate povodom autorskih dela drugih ljudi;
  • kako osigurati sve potrebne dozvole za upotrebu autorskog dela;
  • kako pregovarati o uslovima korišćenja autorskog dela;
  • i još mnogo toga.

Predavanje će održati Haris Hasić, viši asistent na građanskopravnoj katedri Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku, i predavač na Internacionalnom Burch Univerzitetu. Sertifikovani je predavač Agencije za državnu službu Bosne i Hercegovine i FBiH iz polja prava intelektualnog vlasništva. Predavač je Centra za edukaciju sudija i tužilaca FBiH, na teme građanskog prava i prava intelektualnog vlasništva. Držao je predavanja za Svetsku trgovinsku organizaciju. Položio je ispit za zastupnika za industrijsko vlasništvo na Institutu za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine. Autor ili koautor je tri knjige o intelektualnom vlasništvu i autorskim pravima, i objavio je brojne članke u Bosni i Hercegovini i inostranstvu. Alumnus je Jedanaestog svetskog kolokvijuma edukatora intelektualnog vlasništva u organizaciji Svetske organizacije za intelektualno vlasništvo i WTO-a.

Live stream

Live streamu možete pristupiti 27. avgusta od 11h klikom na link.

Arhiva događaja